Gizlilik ve Kullanım / Pazarlama İzni

KULLANICI SÖZLEŞMESİ

Bu sözleşme Kidoole.com platformunu kullanabileceğiz hüküm ve koşulları belirler. Bu hizmete erişerek veya kullanarak, aşağıdaki şartlar ve koşullara bağlı kalmayı kabul edersiniz. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, herhangi bir zamanda bu sözleşmenin hüküm ve koşullarını güncelleme ve değiştirme hakkını saklı tutar. Şartlar ve Koşullarda yapılan herhangi bir değişikliğin platformda yayınlanmasının ardından, platformu kullanmaya devam ettiğinizde, Şartlar ve Koşullarda yapılan değişiklikler kabul edildiğinden ve sizi bağlayıcı olacağından, bu sayfayı düzenli aralıklarla ziyaret etmelisiniz.

 

  1. TANIM VE YORUM

1.1 Bu Anlaşmada:

Kurum: Kreşleri, anaokullarını, gündüz bakım evlerini, etkinlik merkezlerini kapsar

Veli: Yasal koruyucu anlamına gelir.

Kullanıcı: Platformu kullanan Veliler ve Kurumlar

Rezervasyon Ücreti: Bir rezervasyon yaptırırken Kurum tarafından uygulanan ücret anlamına gelir.

Check-in: Veli tarafından çocuğun Kuruma bırakılma zamanını

Check-out: Veli tarafından çocuğun Kurumdan teslim alınma zamanını

Platform: Kidoole.com’a ait internet sitesi, uygulamalar, araçlar veya hizmetin sunulduğu diğer cihazlar anlamına gelecektir.

Yorum: Velilerin hizmet aldıkları Kurum hakkında Platform üzerinde herkese açık olarak yaptığı geri bildirimleri ifade eder.

Kurumsal Panel: Kurumların ön başvuru yaptıktan sonra yetkili email adreslerine gelen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıkları; Kurum bilgilerini, fotoğraflarını, rezarvasyon takvimlerini yüklemek, değiştirmek, doğrulamak, güncellemek ve/veya düzeltmek üzere Kurumun erişimine açık çevrimiçi (online) sistemi ifade eder.

Mücbir Sebep: Çocukların Kurumlarda kalmasını imkansız veya yasadışı hale getiren veya engelleyen zorlayıcı nedenler, doğal felaket, yangın, çatışmalar veya herhangi bir yerel veya ulusal olağanüstü hal, işgal, herhangi bir kamu otoritesinin ani çıkan emir veya taleplerine itaat, grev, ulaşım olanaklarının kısıtlanması veya diğer olağan dışı olay, durum, olağanüstü hal ve felaketler demektir.

 

  1. ŞİFRE VE GİRİŞ

2.1 Kayıtlı bir kullanıcı olduğunuzda, size bir şifre ve kullanıcı adı verilir. Kullanıcı adınızla gerçekleşen tüm etkinliklerden tamamen sorumlu olmayı kabul edersiniz.

2.2 Şifrenizin ve giriş bilgilerinizin gizliliğinin korunmasından tamamen siz sorumlusunuz. Şifrenizi Kidoole.com sitesinde yayınlanan talimatları izleyerek istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

2.3 Kullanıcı adı ve şifrenizin izinsiz kullanımı veya herhangi bir güvenlik ihlali oluşması durumunda ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti‘yi derhal bilgilendirmeyi kabul edersiniz.

 

  1. SORUMLULUĞUN SINIRLANDIRILMASI

3.1 Kidoole.com yalnızca bir web portalıdır. Veliler ile Kurumlar arasındaki bağlantıyı sağlamak için bir iletişim platformu görevi görür. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, teklifleri listelemez veya sansürlemez. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Veliler ve Kurumlar arasındaki fiili işlemde yer almamaktadır. Hem Veli hem de Kurumlar dahil olmak üzere tüm kullanıcılar, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin, yayınlanan bilgilerin doğruluğu veya doğruluğu ne olursa olsun kalitesi, zamanlaması, güvenliği, yasallığı veya başka bir yönü üzerinde kontrol sahibi olmadığını anlar ve açıkça kabul eder. Bunun yanı sıra Kullanıcı; Kurum’un verdiği hizmetten ve Veli’in sorumluluk ve davranışlarından ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin sorumlu tutulamayacağını anlar ve açıkça kabul eder.

3.2 Hem Veliler hem de Kurumlar, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti ile arasında çalışan-işveren ilişkisi veya bağımsız yüklenici ilişkisi olmadığını kabul eder.

3.3 Bu Platform, Türkiye’de bulunan Kurumların bir listesini sunmaktadır. Bu Platformun, belirli bir alanda Kurumları’nın tam bir listesini verdiğini beyan edilmemektedir. Kurumlar Platformda kendilerini listeleyebilir ve bu liste Kullanıcılarımız için ücretsiz bir bilgilendirme hizmetidir ve bu Kurumları ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti tarafından denetlenmemiştir veya onaylanmamıştır. Bilgiler Kurumları tarafından listelenir. Platformda listelenen Kurumlarının herhangi birisinin hizmetlerini kullanmadan önce kendi sorgulamanızı yapmalısınız, çünkü ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, sağlanan bilgilerin doğruluğu veya kalitesi hakkında herhangi bir beyanda bulunmaz.

 

  1. GARANTİ

4.1 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Kurum veya Kurum tarafından sağlanan hizmetler ile ilgili herhangi bir beyanda bulunmaz veya garanti vermez. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti yalnızca yönlendirme hizmeti sunar. Kurum ile ilgili temel referans kontrolleri/incelemeleri veya Kurum tarafından sağlanacak hizmetin kontrolü Veli sorumluluğundadır. Kidoole.com’da yayınlanan Veli yorumları sadece bilgilendirme amaçlıdır, Veliyi herhangi bir Kurum’a yönlendirme amacı gütmez.

4.2 Ayrıca, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Platformun ve veritabanının çevrimiçi kullanılabilirliğine ilişkin hiçbir beyanda bulunmaz veya garanti vermez. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Platform hizmetlerinin ve bilgilerinin kullanılabilirliğinden hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4.3 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Kurum tarafından platformda yayınlanan bilgilerin ve fotoğrafların doğruluğunu kontrol etmeyecektir. Ancak Veli veya başka üçüncü kişilerden gelecek bilgilendirme halinde Kurum’un yayınladığı bilgilere müdahale edecektir.

4.4 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti  Veli tarafından yapılacak yorumların doğruluğunu kontrol etmeyecektir. Ancak uygunsuz, etik ilkelerine ayrıkı bir gönderi konusunda bilgilendirilmesi halinde ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti yayınlanan yorumlara müdahale edecektir.

 

  1. ÜCRETLER

5.1 Rezervasyon Ücreti Kurum tarafından belirlenir. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin bu konuda Kuruma öneri geliştirebilir ama alacağı kararla ilgili herhangi bir diretmesi yoktur.

5.2 Kurum, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin Rezervasyon Ücreti’ni kendi adına toplaması konusunda ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti ile anlaşmaya varmıştır. Bu durumda BFK ücreti toplar ve ardından Kuruma bir işlem ücreti faturası düzenler. Bu düzenlemelerin hiçbiri, Veliler, Kurumlar ve BFK arasındaki yasal ilişki ile ilgili olarak bu sözleşmenin başka bir yerinde yapılan onayları etkilemez.

5.3 Veli ve Kurum arasında aşağıdakilerle ilgili bir endişe veya anlaşmazlık varsa:

  1. a) Veliden tahsil edilen ek ücretler (Rezervasyon Ücreti hariç);
  2. b) Kurum tarafından sağlanan hizmet;

bu endişeleri öncelikle kendi aralarında çözmeye çalışırlar. Çözülmeyen durumlarda Kidoole.com’a moderatörlük (arabuluculuk) için kullanmak isterlerse kidoole.com bundan kaçınmayacaktır. Ancak hukuki boyutlara taşınan anlaşmazlıklarda Kurum ve Veli kidoole.com’u bu süreçten ari tutacağını kabul, beyan ve taahhüt ederler.

5.4 Sizden tahsis edilen Rezervasyon Ücreti ile ilgili bir endişeniz veya anlaşmazlığınız varsa öncelikle Platformdaki iptal politikası ile ilgili detayları tekrardan okumanız ve hala sorularınız varsa BFK’ya başvurmanız gerekmektedir.

5.5 Gerek Veliler gerekse Kurumlar için oluşturulabilen özellikli üyelik hizmetleri belirli bir süre için geçerlidir ve devredilemez veya iade edilemez. BFK Teknoloji AŞ özellikli üyelik hizmetlerini 1 ay öncesinden haber vermek koşuluyla kaldırma hakkına sahiptir.

 

5.6 Rezervasyon değişikliği, iptal ve teslim şartları

 

5.6.1 Velinin check-in başlangıcına 24 saat kalana kadar yapılan iptallerinde ücretin tamamı kuruma aktarılır.

5.6.2 Velinin 24 saatten önceki iptalinde ise kredi kartından çekilen ücretinin yarısı kuruma aktarılırken kalan yarısı Velinin işlem yapmış olduğu kredi kartına iade edilir.

5.6.3 Velinin check-in zamanında veya maksimum 10 dakika geç kalması koşuluyla kurumda olmasına rağmen kurumun kapalı olması nedeniyle hizmet alamaması durumunda; ücreti işlemi yapmış olduğu kredi kartına iade edilir.

5.6.4 Herhangi bir sebeple Velinin çocuğunu kuruma götürmemesi nedeniyle hizmet alamaması durumunda ödemiş olduğu ücretin tamamı kuruma aktarılır.

5.6.5 Velinin kuruma rezervasyon yaparken girmiş olduğu ek taleplerin (organik beslenme, ödev yaptırılması vb) karşılanmaması (hizmetin kısmi ifası) durumunda ücretin tamamı kuruma aktarılır. Velinin bunu ilgili kurumun değerledirme ve yorumlarında negatif etki bırakacak şekilde puanlamasına izin verilir.

5.6.6 Velinin kuruma check-in için gelmesi anında kurum tarafından teslim alındığına ilişkin gönderilen SMS ile check-out esnasında yine kurum tarafından gönderilen SMS hizmetin ifa edildiğinin kabulü anlamına gelecektir.

 

  1. RİSK

6.1 Kurum tarafından sunulan hizmetlerin aşağıda belirtilen ancak bunlarla sınırlı olmayan riskler içerdiği bilinmelidir.

  1. a) Fiziksel zarar riski
  2. b) Yabancılarla, reşit olmayan veya sahte iddialar altında hareket eden kişiler dahil olmak üzere bazı kişiler tarafından yaratılabilecek riskler.

Kidoole.com aracılığıyla iletişim kurduğunuz diğer kullanıcılarla olan ilişkilerde tüm riskleri üstlenirsiniz.

6.2 Hem Veliler hem de Kurumlar dahil olmak üzere tüm Kullanıcılar, Kidoole.com aracılığıyla sunulan talimat, tavsiye veya hizmetlerden ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’yi (veya acenteleri, görevlileri, temsilcileri, reklamverenleri veya çalışanları) sorumlu tutmamayı açıkça kabul eder. Kidoole.com Platformu ve ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti ortaya çıkan veya çıkabilecek her türlü zarar, dava, iddia ve / veya ihtilaftan dolayı sorumluluk kabul etmez.

 

  1. SORUMLULUK

Platform üzerinden bir rezervasyon yapıldığında, münhasıran Kurum ve Veli direkt bir sözleşme (bununla birlikte hukuki ilişki) yapılmış olmaktadır. Kurum, Veliyi sözleşme tarafı olarak kabullenmekle beraber Veli tarafından belirtilen ilave bilgiler ve/veya istekler dahil rezervasyonun yapıldığı ve rezervasyon onayı sırasında Platformda bulunan Kurum bilgileriyle ve fiyatıyla uyumlu olarak işleme almakla yükümlüdür.

7.1.1 Veli, Kurum tarafından sunulan hizmetten kaynaklanan veya bunun sonucu olarak ortaya çıkan durumlardan ve Kurumun ihmalkar davranışlarından ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’yi ve çalışanlarını sorumlu tutamayacağını kabul ve taahhüt eder. Veli, yukarıda belirtilen durumlarla sınırlı olmamak üzere, Kidoole.com sitesinde listelenen hizmet kaynaklı gerçekleştireceği her türlü eylemde, davada, iddiada, talepte ve davadaki haklarında ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’yi kanuni olarak dışarıda tutacağını kabul ve taahhüt eder.

7.1.2 Veli, rezervasyon ücreti olarak ödediği ücretin üzerinde bir hizmet gerçekleşmesi durumunda oluşacak ek ücreti Kuruma ödemeyi taahhüt eder. Örneğin erken check-in veya geç check-out’tan kaynaklanan fazla ücret; veya check-in esnasında Kurum tarafından önerilen ve Velinin de kabul ettiği  etkinlik veya beslenme teklifi gibi…

Mücbir sebepler oluştuğunda Kurumun veya Velinin mücbir sebebin oluştuğunu belgelelerle ispatlamak suretiyle bedelsiz rezervasyon iptal hakkı bulunmaktadır.

7.2.1 Kurum Platformda sunduğu tüm hizmetlerin yürürlükteki tüm resmi kanun, yasa, yönetmelik, karar ve belediye, ülke kurallarına uygun olduğunu beyan ve taahhüt eder. Veli ve Kurum, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin bunların doğruluğunu kontrol etme yükümlülüğü olmadığını taahhüt ederler.

Kurum,  Kidoole.com platformunda listelenen bilgiler ve yorumlar sonucunda ortaya çıkabilecek durumlarda gerçekleştireceği her türlü eylemde, davada, iddiada, talepte ve davadaki haklarında ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’yi ve çalışanlarını kanuni olarak dışarıda tutacağını kabul ve taahhüt eder. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin Kurumun eylem ve eylemsizliklerinden kaynaklanan herhangi ihmali nedeniyle katlanması gereken hukuki bir tazminat durumunda Kurum’a rücu edeceğini, Kurum kabul beyan ve taahhüt eder.

7.2.2 Kurum, Veli veya ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti tarafından alınan bir aksiyon veya bir ihmalden kaynaklanan dolaylı ya da dolaysız olarak doğabilecek zararlardan ya da masraflardan ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin, sorumlu olmayacağını kabul eder.

7.2.4 Kurum, Platforma girmiş olduğu tüm bilgilerin doğruluğunu, herhangi bir yanıltmaya meydan verecek şekilde bilgi paylaşımında bulunmadığını kabul eder.

7.2.5 Kurum, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti tarafından kendisine iletilen tüm rezervasyonları otomatik olarak kabul eder. Herhangi bir rezervasyonun kurum tarafından mücbir bir sebep dışında iptal edilmesi durumunda oluşacak cezaları peşinen kabul etmiştir. Ancak Veli tarafından aynı çocuk ve aynı saat için girişi yapılmış çifte rezervasyon olması durumunda yapılacak manuel müdahale bunun dışındadır.

7.2.6 Kurum, Veliler tarafından yapılacak rezervasyonlar için Kidoole.com’a Kurumsal Panelinde belirtilen oranda komisyon ödemesini yapmayı peşinen kabul etmiştir. Komisyon oranı Kurumun seçeceği üyelik modeline göre değişkenlik gösterecektir.

7.2.7. Kurum, Kidoole.com platformunda yayınlanan bir etkinlik veya bakım rezervasyonu için en iyi fiyatı sunduğunu taahhüt eder. Şüpheye mahal vermemek adına, aynı check-in ve check-out saatleri ve/veya içeriğe sahip etkinlik ve rezervasyon koşullarını

  • Internette kurumun kendi web sitesinde
  • Herhangi bir diijtal platformda
  • Ebeveynlerin kidoole.com’dan görüntüleyip telefonla teklif alması durumunda

Daha düşük fiyat vermemeyi taahhüt eder.

Böyle bir durumun tespit edilmesi halinde hizmet almış Velinin memnuniyetsizliğini gidermek için Veliye Kidoole.com tarafından fiyat farkı ödemesi yapılarak Kuruma ayrıca fatura edilecektir. Fiyat farkı ödemesine istinaden Kurum, ilgili rezervasyonun komisyon ücreti tutarında bir indirim talep etmeyeceğin taahhüt eder.

7.3 Listeleme

Veli tarafından Platformda yapılan bir arama sonucunda Kurumların listenmesi yukarıdan aşağıya doğru sıralanacaktır. Bu listelemede daha yukarıda bulunmak için kurumsal üyelik modeli, akşam ve haftasonu rezervasyon kabul edebilmesi, müşteri (Veli) memnuniyet skoru, Kurumun yaptığı rezervasyon iptalleri oranı gibi birçok parametre etkili olacaktır. Kurum tamamen otomatize edilmiş bu sıralama ile ilgili kidoole.com aleyhine herhangi bir iddiada bulunamaz.

7.4 Veli yorumları ve değerlendirmeleri

Kurumlar platformda yayımlanan yorum ve değerlendirmelere ilişkin kidoole.com’un yorumun doğru olup olmadığını ispatlama yükümlülüğü olmadığını kabul eder. Kidoole.com hakaret, küfür, etik dışı içerik ve bireylerin adının anılması gibi durumların bildirilmesi durumunda yorumları düzeltme veya yayından kaldırma hakkını muhafaza eder.

 

  1. GİZLİLİK

8.1 Taraflar, işbu Sözleşmenin ifasında Taraflardan her birinin doğrudan veya dolaylı olarak diğer tarafın gizli bilgilerine (“Gizli Bilgiler”) erişmesi veya maruz kalmasının söz konusu olabileceğini idrak ve kabul ederler. Gizli Bilgiler Veli Bilgileri, işlem hacmi, pazarlama ve iş planları ve ifşa eden tarafın özel ve gizli olarak tanımladığı veya alan tarafın özel ve gizli olarak muamele etmesi gerektiğini bildiği ticari, mali, teknik, kişisel, operasyonel ve kamuya açık olmayan benzeri diğer bilgilerden oluşur.

8.2 Veri Toplanması

8.2.1 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Platforma gelen ziyaretçilerin sayısı ve sıklığı gibi belirli kullanım bilgilerini otomatik olarak toplar ve bu toplu veri Platformdan sunulan hizmetleri iyileştirmemize yardımcı olur. Ayrıca, Kidoole.com ziyaretçilerinin bu siteyi nasıl kullandıkları hakkında ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti ortaklarımıza ve reklam vermek isteyen iş ortaklarımıza  istatistiksel (kişisel olmayan) veriler sağlayabiliriz.

8.2.2 Bu otomatik verileri şu şekilde toplarız:

  1. a) ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, IP adresinizi sunucumuzdaki sorunların teşhisine yardımcı olmak ve web sitemizi yönetmek için kullanabilir.
  2. b) Kidoole.com çerezler aracılığıyla isimsiz bilgi toplar. Çerez, tarayıcınıza bir Web sunucusundan gönderilen ve bilgisayarınızın sabit diskinde saklanan benzersiz bir kimlik numarası içeren küçük bir veri parçasıdır. Benzersiz kimlik numarası, tarayıcınızı ziyaret ettiğinizde İnternet ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin bilgisayarlarına tanıtır. Çerezler, kimsenin bize henüz vermemiş olduğunuz kişisel olarak tanımlanabilir bilgilere erişmesini sağlamaz. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, öncelikle, Üyeleri ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti,’nin bilgisayarlarında bulunan hesap bilgileriyle bağlamak için çerezlerden yararlanır. Bu, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti,’nin daha iyi ve kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmasına yardımcı olur. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Kidoole.com’a reklam verenlerin izleyici kitlesini tahmin etmek ve kullanıcı tercihlerini izlemek için de çerezlerden yararlanır. Çoğu tarayıcı başlangıçta çerezleri kabul edecek şekilde ayarlanmıştır. Tarayıcınızı, bir çerez aldığınızda size bildirmek veya tamamen reddetmek üzere sıfırlayabilirsiniz. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, oturum açtığınızda oluşturduğunuz Kidoole.com kimliğini korumak için çerezlere güvenir. Çerezleri kabul etmemeyi seçerseniz, kayıtlı bir üye olarak katılamazsınız ve sitenin bazı alanlarına erişemezsiniz.

8.2.3 Ayrıca, sitemizin kayıt formu kullanıcıların bize iletişim bilgilerini (ad, adres, telefon ve e-posta adresi gibi) vermelerini gerektirir. Bir kullanıcının sitemiz üzerinden bir Kuruma bağlanması durumunda, kullanıcının iletişim bilgilerini ilgili Kuruma ileteceğiz.

8.2.4 Ayrıca, Kurumların iletişim ve kişisel bilgilerini tutar ve bilgileri Velilere iletiriz.

8.2.5 Bu bilgileri, Şirketimizin bilgilerini ve reklam verenlerin ve iş ortaklarımızın promosyon materyallerini kullanıcılara göndermek için de kullanabiliriz. İletişim bilgileri, gerektiğinde kullanıcıyla iletişim kurmak için de kullanılır. Kullanıcılar promosyon ve kampanyalar hakkında e-posta almamayı seçebilir veya ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, İle iletişime geçerek veritabanımızdan çıkarılabilirler.

8.2.6 Toplanan finansal bilgiler, kullanıcıyı hizmetler için faturalandırmak amacıyla kullanılır. Sitenin ihtiyaç duyduğu tüm gizli kredi kartı bilgileri, BFK Teknoloji AŞ tarafından okunmaz veya kaydedilmez, ancak 128 MB şifreli güvenli iletişim yoluyla işlem yapmak için Comodo’ya iletilir. Comodo, dünyanın önde gelen dijital güven hizmetleri sağlayıcısıdır.

Taraflardan her biri Sözleşme kapsamında işlenen tüm kişisel verileri (başka bir deyişle, tespit edilmiş veya tespit edilebilecek gerçek kişiler hakkındaki bilgileri) kaybolmaya ve izinsiz erişime, kullanıma, silinmeye ve ifşaya karşı korumanın yanı sıra yürürlükteki yasalar gereğince bu kişisel verileri uygun gizlilik ve güvenlik sağlanmış şekilde işlemek için gerekli adımları atacaktır.

Kurum, Sözleşme kapsamında elinde bulundurduğu ve işlediği kişisel verilerin yönetiminden ve güvenliğinden kendisinin sorumlu olduğunu; Kidoole.com da Sözleşme kapsamında işlediği kişisel verilerin yönetiminden ve güvenliğinden kendisinin sorumlu olduğunu kabul eder.

Kidoole.com, işlediği tüm kişisel veriler için bir veri kontrolörü (başka bir deyişle, veri işlemenin amaçlarını ve yöntemlerini belirleyen) olacaktır. Kurum, doğrudan ya da dolaylı olarak kişisel verileri aldığında veri kontrolörü olur.

8.3 Güvenlik

8.3.1 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, sistemimizin güvenliğini sağlamak için tüm makul adımları atar. Sizin için tuttuğumuz tüm bilgiler, kontrol edilen tesislerde korunan güvenli sunucularda saklanır. Ayrıca, çalışanlarımız ve bilgi sistemlerimizle ilgili hizmet veren yüklenicilerimiz, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti tarafından tutulan kişisel bilginin gizliliğine saygı göstermekle yükümlüdür. Ancak, kişisel bilgilerinize yetkisiz erişimden doğabilecek zararlar için ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti sorumlu tutulamaz.

8.3.2 Kidoole.com’daki iş ortakları ve reklam verenler, bilgi işlem uygulamalarıyla ilgili olarak T.C yasaları gizlilik politikasına tabi olduklarını kabul etmişlerdir. Ancak, reklam verenlere verilen herhangi bir bilginin kullanımı, ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin kontrolü altında değildir ve bu verinin işlenmesi sırasındaki sorumluluğunu kabul edemeyiz.

8.3.3 Bu site ayrıca diğer sitelere bağlantılar içermektedir. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, bu Web sitelerinin gizlilik uygulamalarından veya içeriğinden sorumlu değildir.

8.3.4 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, bilgilerinizin sisteminizde güvende olmasını sağlamak için gerekli tüm özeni gösterir, ancak veriler internet üzerinden iletilirken veya Kidoole.com sitesinde saklanırken bu bilgilerin üçüncü şahıslar tarafından yasadışı bir şekilde görülme olasılığı vardır. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, bu siteye girmiş olduğunuz bilgileri başkalarının da edinmesi durumunda ortaya çıkabilecek hiçbir sorumluluğu kabul etmez.

 

  1. REKLAMLAR VE ÜÇÜNCÜ TARAFLAR

9.1 Bu siteye bağlanmış veya web sitesinde reklamı olan Üçüncü Taraf hizmetleri ve ürünleri üçüncü tarafın sorumluluğundadır. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti tarafından onaylandığı anlamına gelmez.

9.2 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Üçüncü Taraf web sitelerinin veya reklamların içeriğinden sorumlu değildir ve bu Üçüncü Şahıs web sitelerinin veya reklamlarının içeriğinin veya içeriğinin doğruluğuyla ilgili hiçbir beyanda bulunmaz. ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, üçüncü tarafların sunduğu bağlantı veya hizmetler nedeniyle ortaya çıkabilecek herhangi bir zarar veya ziyandan sorumlu tutulamaz.

 

  1. TELİF HAKKI

Bu sitedeki metinler, grafikler, resimler, html kodları ve diğer materyaller (topluca “Malzeme”), Türkiye ve uluslararası telif hakları yasaları ile korunmaktadır ve ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti’nin sahibi olduğu ve yürüttüğü sitenin mülkü olarak görülmektedir. Malzemeyi satamaz, değiştiremez, çoğaltamaz, görüntüleyemez, yükleyemez, dağıtamaz veya herhangi bir şekilde kamuya açık veya ticari amaçla kullanamazsınız. Tüm telif hakkı ve diğer tescil bildirimlerini yapmanız koşuluyla, kişisel ve ticari olmayan kullanımınız için bu siteden malzeme indirebilirsiniz.

 

  1. HİZMET GARANTİSİ

ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, web sitesinin hatasız çalışacağını veya web sitesinin ve sunucusunun bilgisayar virüslerinden veya diğer zararlı mekanizmalardan ari olduğunu garanti etmez. Kidoole.com sitesini veya sitedeki Materyali kullanımınız ekipmanınıza veya verilerinize zarar ile sonuçlanmasından  ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti sorumlu olmayacaktır.

 

  1. SİTE KULLANIMI

12.1 Kullanıcıların, aşağıda belirtilenlerle sınırlı olmamak üzere, Web sitesinin güvenliğini ihlal etmeleri veya ihlal etmeye teşebbüs etmeleri yasaktır:

  1. a) Kullanıcının kendisi için uygun olmayan verilere erişmesi;
  2. b) Kullanıcının yetkisiz olduğu bir sunucuya veya hesaba giriş yapması;
  3. c) Bir sistemin veya ağın güvenlik açığını test etmeye veya kimlik doğrulama işlemlerini ihlal etmeye çalışması;
  4. d) Web sitesine virüs göndererek, ‘spam’, aşırı yükleme, ‘çökme’ veya başka şekilde, bir kullanıcıya, ana bilgisayara veya ağa müdahale etmeye çalışmak
  5. e) Reklam veya tanıtım materyalleri dahil, istenmeyen e-posta göndermek;
  6. f) Herhangi bir e-posta veya referans gönderisinde yer alan TCP / IP paket başlığını veya başlık bilgisinin herhangi bir bölümünü kopyalamak

12.2 Kullanıcılar, aşağıdaki belirtilen materyalleri göndermek, iletmek, dağıtmak, saklamak veya imha etmek için Web sitesini kullanamazlar:

  1. a) geçerli yasaları veya düzenlemeleri ihlal eden
  2. b) başkalarının telif haklarını, ticari markalarını veya diğer fikri mülkiyet haklarını ihlal eden;
  3. c) başkalarının gizliliğini, tanıtımını veya diğer kişisel haklarını ihlal eden;
  4. d) başka bir Kullanıcı, başka bir kişi veya kuruluş için küçük düşürücü, müstehcen, tehdit edici, küfürlü, nefret dolu veya utanç verici;
  5. e) Platformu kullanan diğer kişileri ilgili materyali postalama, iletme, dağıtma, saklama veya imha etme konusunda yanlış yönlendiren
  6. f) ırk, cinsiyet, din, milliyet, engel durumu, cinsel tercih veya yaşa dayalı ayrımcılığı teşvik eden;
  7. g) herhangi bir kişiyi aldatması muhtemel olan;
  8. h) herhangi bir şahsın telif hakkını veya fikri mülkiyet haklarını ihlal edebilecek;

(j) herhangi bir kimliğe bürünmek veya herhangi bir kimliği veya herhangi bir ilişkiyi yanlış tanıtan.

12.3 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, kullanıcı geri bildirimlerine değer verir ve özellikle Velileri Platformda deneyimleri hakkında referanslar, derecelendirmeler ve incelemeler göndermeye teşvik eder. Bu sebeple, Veliler geri bildirimler ile ilgili olarak aşağıdaki maddeleri onayla ve kabul eder.

  1. a) Görüşler, değerlendirmeler ve puanlamalar, özel iletişim değil, kamuya açık bir araçtır.
  2. b) ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, bu Platformda yer alan herhangi biri tarafından yapılan herhangi bir yorum, görüş veya incelemeyi onaylamamaktadır ve doğruluğunu veya içeriğini gözden geçirmemektedir. Ancak işbu sözleşmeyi ihlal eden, uygunsuz ve sakıncalı referansları, derecelendirmeleri veya yorumları ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti kendi takdir yetkisine bağlı olarak Platformdan geri çeker veya kaldırır.

(c) Yayınlanan herhangi bir inceleme doğru olmalı ve gerçek deneyime dayanarak edinilmiş gerçek fikriniz olmalıdır.

(d) Parasal veya parasal olmayan bir ödül ya da inceleme yapmak için herhangi bir tazminat teklif edilmiş veya almış olmanız durumunda, bu referans, inceleme veya derecelendirmeyi yayınlayamazsınız.

  1. e) Siteye gönderdiğiniz, yayınladığınız veya listelediğiniz referans, derecelendirme, gözden geçirme veya yorumların sorumluluğunu üstlenirsiniz.
  2. f) ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Platformda yayınladığınız veya kidoole.com sitesine e-posta ile gönderdiğiniz her türlü materyali ve diğer bilgileri (adınız, yeni veya iyileştirilmiş ürün ve hizmetler için fikirleriniz dahil) çoğaltabilir, dağıtabilir, iletebilir ve kamuya açık olarak gösterebilir.
  3. g) Siteye gönderdiğiniz veya yayınladığınız materyallerin sonucu olarak kidoole.com’a gelebilecek tüm zarar, ziyan ve masraflara karşı tazminat ödemeyi kabul ve taahhüt edersiniz.

12.4 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, Kullanıcılar tarafından gönderilen iletişim, referanslar, puanlamalar veya incelemelerin doğruluğunu veya güvenilirliğini temsil veya garanti etmez. Kullanıcılar tarafından ifade edilen herhangi bir görüşü desteklemez. Diğer kullanıcılar tarafından gönderilen malzemelere güvenmenin kendi sorumluluğunuzda olduğunu kabul edersiniz.

12.5 ENV Danışmanlık ve Bakım Hizmetleri Ltd Şti, aşağılayıcı, müstehcen, tehdit edici, küfürlü, nefret dolu veya utandırıcı eylemler veya davranışlar sergileyen kullanıcıları siteden çıkarma hakkını saklı tutar.

 

  1. GENEL HÜKÜMLER

13.1 İşbu sözleşmeyi etkileyen hiçbir beyan, garanti, teminat sözleşmesi veya şartın bulunmadığı kabul edilir. Ayrıca, bu yazılı aracın, taraflar arasında, üzerinde anlaşılan konularla ilgili tüm maddeleri içerdiği ve açıkça belirtilmediği sürece, taraflar arasında sözlü veya yazılı hiçbir anlaşma bulunmadığı kabul edilmiştir.

13.2 Bu Anlaşma’nın herhangi bir hükmünün geçersizliği veya uygulanamazlığı, bu Anlaşmanın geri kalan hükümlerini geçersiz kılmaz ya da uygulanamaz hale getirmez. Ancak bunun yerine, geçersiz, yasadışı ya da geçersiz olan hüküm ya da hükümler, bu Anlaşmadan mümkün olduğu ölçüde çıkarılır ve kalan hükümler bu Anlaşmanın doğası, temeli ve amacının somut olarak değiştirilmemesi şartıyla, yürürlükte kalmaya devam eder.

13.3 Buradaki tarafların hakları ve yükümlülükleri, bu Anlaşma ile öngörülen herhangi bir işlemin tamamlanmasından sonra birleştirilmeyecek, ancak tamamlama amacıyla girilen herhangi bir aracın icrasında ve tesliminde geçerli olacaktır.

13.4 Bu Anlaşma, Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile yönetilir ve taraflar Çağlayan Mahkesi yetkisine sunulur.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE VERİ GİZLİLİĞİ POLİTİKASI

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanun ile kişisel verinin tanımı yapılarak, bunların korunmasına ilişkin ilkeler ve bu verilerin işlenmesinde veri sorumlusu sıfatı taşıyanların uyacakları şartlara yer verilmiştir. Kanun’a göre kişisel veri, “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişi”lere ilişkin her türlü bilgidir. Kişisel verilerin işlenmesi ise “kişisel verilerin otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin bir parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, değiştirilmesi, üçüncü kişilerle paylaşılması ve yurtdışına transfer edilmesi dahil kişisel veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi” ifade etmektedir. KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) AŞ Kanun’a uygunluğun sağlanması amacıyla, ilgili mevzuatta yer alan kişisel verilerin korunması ve işlenmesine ilişkin ilkeleri benimseyerek gerekli idari ve teknik tedbirleri almaktadır. İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politika (“Politika”) kapsamı için bkz. VI. VERİ SAHİBİ VE KİŞİSEL VERİ KATEGORİZASYONU. Kişisel verilerin işlenmesi ve korunması konusunda yürürlükte bulunan ilgili kanuni düzenlemeler öncelikli olarak uygulanacaktır. Yürürlükte bulunan mevzuat ve Politika arasında uyumsuzluk bulunması durumunda, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) yürürlükteki mevzuatın uygulama alanı bulacağını kabul etmektedir. Politika 26/07/2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Politika’nın tamamının veya belirli maddelerinin yenilenmesi durumunda Politika’nın yürürlük tarihi güncellenecektir. Politika KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’ye ait internet sitesinde (www.kidoole.com) yayımlanarak kişisel veri sahiplerinin erişimine sunulmaktadır. Değişen şartlara ve mevzuata uyum sağlamak amacıyla Politika’da değişiklik ve güncellemeler yapılabilecek olup ilgili internet sitesi üzerinden kişisel veri sahiplerine sunulabilecektir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ

II.I. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN İLKELER

Anayasa’nın m. 20/III kişisel verilerin ancak kanunda öngörülen hallerde veya kişinin açık rızasıyla işlenebileceği belirtilerek kişisel verilerin korunması güvence altına alınmıştır. Kişisel veri sahiplerine tanınan bu hak doğrultusunda KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) kişisel verileri ilgili mevzuatta belirtilen ilkeler doğrultusunda veya kişinin açık rızasının bulunduğu durumlarda aşağıdaki ilkelere uygun işlemektedir: – Hukuka ve Dürüstlük Kuralına Uygun İşleme – Kişisel Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olmasını Sağlama – Belirli, Açık ve Meşru Amaçlarla İşleme – İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olma – İlgili Mevzuatta Öngörülen veya İşlendikleri Amaç için Gerekli Olan Süre Kadar Muhafaza Etme

II.II. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME ŞARTLARI VE AMAÇLARI

Kişisel veriler, prensip olarak ancak kişisel veri sahibinin açık rızası bulunan hallerde işlenebilmektedir. Kanun’un 5. maddesinde kişisel veriler ile 6. maddesinde özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesine ilişkin şartlara yer verilmiştir. Kanun, hukuka aykırı olarak işlendiğinde kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski taşıyan kişisel verileri “özel nitelikli kişisel veri” olarak belirlemiştir. Kanun’un 6. maddesinde özel nitelikli kişisel veriler sınırlı bir şekilde sayılmıştır ve bunlar kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerini içermektedir. Yukarıda politika kapsamında belirtilen şekilde müşteri/kullanıcı vb. özel nitelikli kişisel verilerini işlememekteyiz. Veri sahibinin açık rızası belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayalı olarak ve özgür iradeyle açıklanmalıdır. Aşağıda anılan şartlardan biri veya birden fazlasının varlığı halinde kişisel veriler, sahibinin açık rızası alınmaksızın işlenebilecektir. KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) kişisel verileri her halde Kanun’un 4. maddesinde belirtilen genel ilkelere uygun olarak aşağıda belirtilen amaç ve koşullar doğrultusunda işlemektedir. Genel nitelikli kişisel veriler ile ilgili olarak; – Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin ilgili faaliyette bulunmasının Kanunlarda açıkça öngörülmesi – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) tarafından kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmasının kişisel veri sahibinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması ve bu durumda da kişisel veri sahibinin fiili veya hukuki geçersizlik nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunması – Kişisel verilerinizin KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) tarafından işlenmesinin bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması – Kişisel verilerinizin işlenmesinin KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması – Kişisel verilerinizin sizler tarafından alenileştirilmiş olması şartıyla; sizlerin alenileştirme amacıyla sınırlı bir şekilde KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) tarafından işlenmesi – Kişisel verilerinizin KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) tarafından işlenmesinin KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin veya sizlerin veya üçüncü kişilerin haklarının tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması – Sizlerin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin meşru menfaatleri için kişisel veri işleme faaliyetinde bulunulmasının zorunlu olması Bu kapsamda kişisel veriler KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) tarafından aşağıdaki amaçlarla işlemektedir: – Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetimi ve icrası – Bilgi teknolojileri alt yapısının oluşturulması ve yönetilmesi – Çalışanların kullanıcı bilgiye erişim yetkilerinin planlanması ve icrası – Finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi – Hukuk işlerinin takibi – İş faaliyetlerinin etkinlik/verimlilik ve/veya yerindelik analizlerinin gerçekleştirilmesi faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası – İş faaliyetlerinin planlanması ve icrası – Kreşler, Anaokulları, Etkinlik atöleyeleri ve iş ortakları ve/veya tedarikçilerin bilgiye erişim yetkilerinin planlanması ve icrası – Kreşler, Anaokulları ve Etkinlik Atölyeleri ve iş ortakları ve/veya tedarikçilerle olan ilişkilerin yönetimi – İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası – Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası – Lojistik faaliyetlerinin planlanması ve icrası – Müşteri/kullanıcı ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası – Müşteri/kullanıcı memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası – Müşteri/kullanıcı talep ve/veya şikayetlerinin takibi – Müşterilerin/kullanıcıların finansal risklerinin tespitine yönelik faaliyetler yapılması – Satış sonrası destek hizmetleri aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası – Şirket denetim faaliyetlerinin planlanması ve icrası – Şirket faaliyetlerinin şirket prosedürleri ve/veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini için gerekli operasyonel faaliyetlerinin planlanması ve icrası – Şirket operasyonlarının güvenliğinin temini – Şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerden en yüksek faydanın elde edilmesi için ilgili süreçlerin planlanması ve icrası – Sözleşme süreçlerinin ve/veya hukuki taleplerin takibi – Stratejik planlama faaliyetlerinin icrası – Üretim ve/veya operasyon süreçlerinin planlanması ve icrası – Ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve icrası – Ürün ve/veya hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası – Ürün ve/veya hizmetlerin satış süreçlerinin planlanması ve icrası – Verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması – Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi

III. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

III.I. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASINA İLİŞKİN GENEL İLKELER

Kanun’un 8. ve 9. maddesinde kişisel verilerin yurt içinde ve yurt dışına aktarılmasına ilişkin hususlara yer verilmiştir. KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ), hukuka uygun olarak elde etmiş olduğu kişisel verileri veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini alarak veri sahibinin kişisel verilerini/ özel nitelikli kişisel verilerini üçüncü kişilere aktarabilmektedir. Bu doğrultuda KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) kişisel verileri Bölüm II’de belirtilen işleme şartlarından ve aşağıda belirtilen şartlardan birinin varlığı halinde üçüncü kişilere aktarabilecektir: – Kişisel veri sahibinin açık rızası var ise, – Kanunlarda kişisel verinin aktarılacağına ilişkin açık bir düzenleme var ise, – Kişisel veri sahibinin veya başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu ise ve kişisel veri sahibi fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda ise veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmıyorsa; – Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olmak kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verinin aktarılması gerekli ise, – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin hukuki yükümlülüğünü yerine getirmesi için kişisel veri aktarımı zorunlu ise, – Kişisel veriler, kişisel veri sahibi tarafından alenileştirilmiş ise, – Kişisel veri aktarımı bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu ise, – Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin meşru menfaatleri için kişisel veri aktarımı zorunlu ise.

III.II. KİŞİSEL VERİLERİN YURTDIŞINA AKTARILMASI

KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) meşru ve hukuka uygun kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda kişisel veri sahibinin kişisel verilerini aşağıdaki hallerde yurtdışına aktarabilecektir: – Veri sahibinin açık rızasının bulunması halinde veya – Veri sahibinin açık rızası bulunmadığı ancak yukarıda belirtilen diğer şartlardan bir veya birkaçının bulunması halinde; (i) Verilerin aktarıldığı ülkede yeterli koruma bulunması ve (ii) Verilerin aktarıldığı ülkede yeterli koruma bulunmaması durumunda KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlusu ile birlikte yeterli korumayı yazılı olarak taahhüt etmesi ve KVK Kurulu’nun izninin alınması kaydı ile

III.III. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILDIĞI ÜÇÜNCÜ TARAFLAR

KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) yukarıda belirtilen şartlar doğrultusunda ve Kanun’un 8. ve 9. maddelerine uygun olarak Politika ile yönetilen veri sahiplerinin kişisel verilerini aşağıda belirtilen taraflara aktarabilir: – İş ortaklığının kurulma amaçlarının yerine getirilmesini temin etme amacıyla anonim olarak iş ortaklarına, (başkaca veri aktarımının gerekmesi halinde ayrıca açık rıza alınmaktadır.) – Kreşler, Anaokulları ve Etkinlik Atölyeleri ile sözleşme kapsamındaki amaçların yerine getirilmesi için sınırlı olarak Kreşler, Anaokulları ve Etkinlik Atölyeleria, – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin tedarikçiden dış kaynaklı olarak temin ettiği ve KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin ticari faaliyetlerini yerine getirmek için gerekli hizmetlerin KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’ne sunulmasını sağlamak amacıyla sınırlı olarak tedarikçilere, – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) iştiraklerinin de katılımını gerektiren ticari faaliyetlerinin yürütülmesini temin etmekle sınırlı olarak iştiraklere, – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin ticari faaliyetlerine ilişkin stratejilerin tasarlanması, şirket prosedürlerine uygun bilgilendirmelerin yapılması ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun şekilde denetim amaçlarıyla sınırlı olarak hissedarlara, talep ettikleri amaçla sınırlı olarak ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk kişilerine

  1. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ), işlediği kişisel verilerin güvenliğini sağlamak için ilgili mevzuat uyarınca öngörülen ve KVK Kurulu tarafından bildirilecek olan diğer idari ve teknik önlemleri alarak kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini ve korunmasını temin etmektedir. Bu kapsamda KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ), kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesi, güvenli ortamlarda saklanması, yetkisiz erişim riskleri ile diğer her türlü hukuka aykırı erişimlerin önlenmesi, arızi olarak gerçekleşen veri kayıplarının önlenmesi, verilere kasıtlı olarak zarar verilmesi ile silinmesinin önlenmesi için teknolojik imkânlar ve uygulama maliyetinin de ele alındığı makul derecedeki teknik ve idari önlemleri almaktadır. Şöyle ki; – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin kişisel veri işleme faaliyetlerinin kurulan teknik sistemlerle denetlenmesi, – Alınan teknik önlemlere ilişkin olarak periyodik raporlamaların yapılması, – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) nezdinde kişisel veri işleyen çalışanların, kişisel verilerin korunması hukuku ve kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesi konusunda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi, – İş birimi bazında belirlenen hukuksal uyum gerekliliklerinin sağlanması için ilgili iş birimleri özelinde farkındalık yaratılarak ve uygulama kurallarının belirlenmesi, bu hususların denetimi ve sürdürülebilirliğini sağlamak için şirket içi politikalar ve eğitimlerin düzenlenmesi, – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) ile çalışanlar arasındaki hukuki ilişkiyi yöneten sözleşme ve belgelere, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin talimatları ve kanunla getirilen istisnalar dışında, kişisel verileri işlememe, ifşa etmeme ve kullanmama yükümlülüğü getiren kayıtların ve bu konuda çalışanların farkındalığının oluşturulması, – İş birimi bazında belirlenen hukuksal uyum gerekliliklerine uygun olarak erişim ve yetkilendirmelerin yapılması ve buna uygun olarak erişim yetkilerinin sınırlandırılması, – Virüs koruma sistemleri ve güvenlik duvarlarını içeren yazılımlar ve donanımların kurulması ve işletilmesi, – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin kişisel verilerin saklanması konusunda teknik gereklilikler sebebiyle dışarıdan bir hizmet aldığı taraflar dahil olmak üzere kişisel verilerin hukuka uygun olarak aktarıldığı kişiler ile akdedilen sözleşmelere; kişisel verilerin aktarıldığı kişilerin, kişisel verilerin korunması amacıyla gerekli güvenlik tedbirlerini alacağına ve kendi kuruluşlarında bu tedbirlere uyulmasını sağlayacağına ilişkin hükümlerin eklenmesi, – Hukuka uygun yedekleme programlarının kullanılarak saklanma alanlarına yönelik teknik güvenlik sistemlerin kurulması, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ), Kanun’un 12. maddesine uygun olarak işlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi halinde bu durumu en kısa sürede ilgili kişisel veri sahibine ve KVK Kurulu’na bildirilmesini sağlayan sistemi yürütmektedir. KVK Kurulu tarafından gerek görülmesi halinde, bu durum, KVK Kurulu’nun internet sitesinde veya başka bir yöntemle ilan edilebilecektir.

  1. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN AYDINLATILMASI, HAKLARI VE BİLGİLENDİRİLMESİ

V.I. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN AYDINLATILMASI

Kanun’un 10. maddesinde kişisel verilerin elde edilmesi sırasında kişisel veri sahiplerinin aydınlatılması gerektiği belirtilmiştir. KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ), bu doğrultuda ilgili mevzuatta belirtilen diğer kişisel veri işleme faaliyeti genel ilkelerine uygun olarak kişisel veri sahiplerini kişisel verilerinin elde edilmesi sırasında; (i) varsa temsilcisinin kimliği, (ii) kişisel verilerin hangi amaçla işleneceği, (iii) kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceği, (iv) kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi, (v) kişisel veri sahibinin sahip olduğu haklara ilişkin olarak bilgilendirmektedir.

V.II. KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI

Kanun’un 11. maddesinde ise kişisel veri sahibinin sahip olduğu haklar sayılmıştır. Şöyle ki veri sahibi; – Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme, – Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, – Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, – Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, – Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, – Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, – İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, – Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir. Ancak Kanun’un 28. maddesi uyarınca aşağıdaki durumlarda yukarıda sayılan haklar ileri sürülemez: – Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi. – Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi. – Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi. – Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi. Kanun’un 28/2 maddesi uyarınca; aşağıda belirtilen durumlarda kişisel veri sahipleri zararın giderilmesini talep etme hakkı hariç olmak üzere, yukarıda belirtilen diğer haklarını ileri süremezler: – Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması. – Kişisel veri sahibi tarafından kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi. – Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması. – Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.

V.III. KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİNİN BİLGİLENDİRİLMESİ

Kişisel veri sahipleri, Anayasa’nın 20. maddesi uyarınca kendileriyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgi sahibi olma ile yukarıda belirtilen haklar arasında sayılan “bilgi talep etme” hakkı doğrultusunda yapmış oldukları bilgi talepleri KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) tarafından Kanun’a uygun olarak karşılanmaktadır. KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ), kişisel veri sahiplerine gereken bilgilendirmelerin yapılması amacıyla Kanun’un 13. Maddesine uygun olarak gerekli kanalları, iç işleyişi, idari ve teknik düzenlemeleri yürütmektedir. Bu doğrultuda kişisel veri sahipleri yukarıda belirtilen haklarına ilişkin taleplerini KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’ne iletmeleri durumunda talebin niteliğine göre talebe karşılık gerekçeli olumlu/olumsuz yanıtını en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak bildirmektedir. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ), KVK Kurulunca belirlenen tarifedeki ücreti alabilecektir. Kişisel veri sahipleri yukarıda belirtilen haklarına ilişkin taleplerini KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’ye iletebileceklerdir. Kişisel veri sahipleri tarafından yapılacak olan başvurular, kişisel veri sahibinin kimliğini tespit edecek belgelerle birlikte aşağıdaki yöntemlerden biri ile gerçekleştirilecektir:

 

– Formun doldurularak ıslak imzalı kopyasının elden, noter aracılığı ile veya iadeli taahhütlü mektupla Yavuz Selim Mahallesi Yosun Sok No:6/1 Beykoz İstanbul adresine iletilmesi,

 

– Formun 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu kapsamında düzenlenen güvenli elektronik imza ile imzalanarak kidoole@hs01.kep.tr adresine kayıtlı elektronik posta ile gönderilmesi,

 

– info@kidoole.com a posta adresine talep gönderilmesi, (Bu durumda başvurucunun başvuruda bulunduğu kanaldan başvurucunun gerçekten hak sahibi olan kişisel veri sahibi olup olmadığının tespit edilebilmesi için; kimliğini tanımlamak ve talep sahibinin gerçekten bu başvuruyu yapıp yapmadığını belirlemek üzere ilgili kişiyle kayıtlı telefon üzerinden iletişim kurulacaktır. Bu kapsamda başvurucunun son sipariş bilgileri teyit edilerek veri sahibi ile talebi yapan kişi eşleştirilmesi halinde başvuru değerlendirmeye alınacaktır.)

 

– Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından öngörülen bir yöntemin izlenmesi.

 

Kişisel veri sahipleri adına üçüncü kişilerin başvuru talebinde bulunabilmesi için veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına noter kanalıyla düzenlenmiş özel vekâletname bulunmalıdır. KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) başvuruda bulunan kişinin kişisel veri sahibi olup olmadığını tespit etmek adına ilgili kişiden bilgi talep edebilir, başvuruda belirtilen hususları netleştirmek adına, kişisel veri sahibine başvurusu ile ilgili soru yöneltebilir. Kişisel veri sahibi Kanun’un 14. maddesi gereğince başvurunun reddedilmesi, verilen cevabın yetersiz bulunması veya süresinde başvuruya cevap verilmemesi hâllerinde; KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin yanıtını öğrendiği tarihten itibaren otuz ve her hâlde başvuru tarihinden itibaren altmış gün içinde KVK Kurulu’na başvuruda bulunabilir.

  1. VERİ SAHİBİ VE KİŞİSEL VERİ KATEGORİZASYONU

VI.I. VERİ SAHİBİ KATEGORİZASYONU

KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ), kendi bünyesinde işlediği kişisel verilerin sahiplerini aşağıdaki şekilde kategorize etmiştir. İşbu Politika kapsamında oluşturulan veri sahibi kategorizasyonu aşağıdaki kişisel veri sahipleri ile ilişkilendirilmektedir. Bu kapsam dışında kalan veri sahipleri de Politika doğrultusunda taleplerini KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’ye yöneltebileceklerdir.

Kişisel Veri Sahibi Kategorisi

Müşteri/Kullanıcı: KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) ile herhangi bir sözleşmesel ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın Şirketimizin sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri kullanan veya kullanmış olan gerçek kişiler

Potansiyel Müşteri: Ürün ve hizmetlerimize kullanma talebinde veya ilgisinde bulunmuş veya bu ilgiye sahip olabileceği ticari teamül ve dürüstlük kurallarına uygun olarak değerlendirilmiş gerçek kişiler Kurumsal

Müşteri Hissedarı, Yetkilisi, Çalışanı: KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) ile herhangi bir sözleşmesel ilişkisi olup olmadığına bakılmaksızın KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin sunmuş olduğu ürün ve hizmetleri kullanan veya kullanmış olan tüzel kişi müşterilerin çalışanları, hissedarları ve yetkilisi olan gerçek kişiler

Üçüncü Kişiler: Bu Politika ve KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) Çalışanları Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası kapsamına girmeyen diğer gerçek kişiler

Kreş, Anaokulu, Etkinlik Atölyesi: KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) ile arasında sözleşmesel ilişki bulunan kullanıcılara sipariş iletiminde bulunan firmalar

İş Ortağı Hissedarı, Yetkilisi, Çalışanı: KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin her türlü iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kurumlarda çalışanlar, bu kurumların hissedarları ve yetkilileri dahil olmak üzere, gerçek kişiler

Tedarikçi Hissedarı, Yetkilisi, Çalışanı: KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin ürün veya hizmet temin ettiği ve iş ilişkisi içerisinde bulunduğu kurumlarda çalışanlar, bu kurumların hissedarları ve yetkilileri dahil olmak üzere, gerçek kişiler

İş Ortağı Adayı: KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin herhangi bir iş ilişkisi kurmayı öngördüğü gerçek kişiler veya tüzel kişilerin çalışanları, hissedarları ve yetkilileri olan gerçek kişiler Ziyaretçi KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin sahip olduğu fiziksel yerleşkelere çeşitli amaçlarla girmiş olan veya internet sitelerimizi ziyaret eden gerçek kişiler

VI.II. KİŞİSEL VERİ KATEGORİZASYONU

İşbu Politika kapsamında, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) tarafından işlenen kişisel veriler kategorize edilmiştir. Yukarıda belirtilen veri sahibi kategorilerinde yer alan kişisel veri sahiplerinin kişisel verileri aşağıda belirtilen kişisel veri kategorileri ile ilişkilendirilmiştir.

Kişisel Veri Kategorizasyonu

Kimlik Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; kişinin kimliğine dair bilgilerin bulunduğu veriler

İletişim Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; telefon numarası, adres, e-mail adresi, faks numarası, IP adresi gibi bilgiler

Lokasyon Verisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; kişisel veri sahibinin KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) iş birimleri tarafından yürütülen operasyonlar çerçevesinde, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin işbirliği içerisinde olduğumuz kurumların çalışanlarının KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) araçlarını kullanırken bulunduğu yerin konumunu tespit eden bilgiler

Müşteri Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan ve veri kayıt sistemi içerisinde yer alan; ürün ve hizmetlerimizin kullanımına yönelik kayıtlar ile müşterinin ürün ve hizmetleri kullanımı için gerekli olan talimatları ve talepleri gibi bilgiler Müşteri İşlem Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan ve veri kayıt sistemi içerisinde yer alan; ürün ve hizmetlerimizin kullanımına yönelik kayıtlar ile müşterinin ürün ve hizmetleri kullanımı için gerekli olan talimatları ve talepleri gibi bilgiler

Aile Bireyleri ve Yakın Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) iş birimleri tarafından yürütülen operasyonlar çerçevesinde, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin ve kişisel veri sahibinin hukuki ve diğer menfaatlerini korumak amacıyla kişisel veri sahibinin aile bireyleri, yakınları ve acil durumlarda ulaşılabilecek diğer kişiler hakkındaki bilgiler

Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; fiziksel mekana girişte, fiziksel mekanın içerisinde kalış sırasında alınan kayıtlar ve belgelere ilişkin kişisel veriler

İşlem Güvenliği Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan ve veri kayıt sistemi içerisinde yer alan; ticari faaliyetlerimizi yürütürken teknik, idari, hukuki ve ticari güvenliğimizi sağlamamız için işlenen IP adresi, (sistem giriş bilgileri) log in credentials, tedarikçilerin destek hizmeti verirken eriştikleri kaynakların loglanması, cüzdan sistemi özelinde kullanıcı hareketleri (şifre sıfırlama, şifre oluşturma gibi) gibi kişisel veriler

Olay Yönetimi Bilgisi: Kişisel veri sahibiyle ilişkilendirilen ve şirketimizin – çalışanlarının-hissedarlarının etkileme potansiyeli olan olaylarla ilgili toplanan bilgiler ve değerlendirmeler (örn. Kamuoyuna yansıyan bir ceza davasında sanık olarak yargılanan bir kişiyle şirketimizin ticari faaliyetlerinin haber yapılması ve bu yönde şirketimizin hakkında negatif iletişimde bulunulmasını önlemek bu kişiyle ve ceza soruşturmasının kapsamıyla ilgili araştırma yapılması ve bu yönde gelişecek kamuoyunun doğru yönetilmesine ilişkin toplanan bilgiler

Finansal Bilgi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin kişisel veri sahibi ile kurmuş olduğu hukuki ilişkinin tipine göre yaratılan her türlü finansal sonucu gösteren bilgi, belge ve kayıtlara ilişkin işlenen kişisel veriler ile banka hesap numarası, IBAN numarası, kredi kartı bilgisi, finansal profil, malvarlığı verisi, gelir bilgisi gibi veriler

Görsel ve İşitsel Veri: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; fotoğraf ve kamera kayıtları (Fiziksel Mekan Güvenlik Bilgisi kapsamında giren kayıtlar hariç), ses kayıtları ile kişisel veri içeren belgelerin kopyası niteliğindeki belgelerde yer alan veriler

Hukuki İşlem ve Uyum Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan ve veri kayıt sistemi içerisinde yer alan; hukuki alacak ve haklarımızın tespiti, takibi ve borçlarımızın ifası ile kanuni yükümlülüklerimiz ve şirketimizin politikalarına uyum kapsamında işlenen kişisel veriler

Denetim ve Teftiş Bilgisi: Kişisel veri sahibiyle ilişkilendirilen denetim ve teftiş kayıtları, raporları ve bu kapsamda yapılan incelemeler ve toplanan bilgilere ve yorumlara ilişkin bilgiler

Pazarlama Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan ve veri kayıt sistemi içerisinde yer alan; ürün ve hizmetlerimizin kişisel veri sahibinin kullanım alışkanlıkları, beğenisi ve ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilerek pazarlamasının yapılmasına yönelik işlenen kişisel veriler ve bu işleme sonuçları neticesinde yaratılan rapor ve değerlendirmeler

İtibar Yönetimi Bilgisi: Kişiyle ilişkilendirilen ve şirketimizin ticari itibarını korumak maksatlı toplanan bilgiler (örneğin Şikayetvar sitesinden gelen bilgiler, twitter ve Facebook’tan şirketimiz, üst düzey yöneticilerimiz ve hissedarlarımız aleyhine yapılan paylaşımlarla ilgili toplanan bilgiler, buna ilişkin oluşturulan değerlendirme raporları ve buna ilişkin alınan aksiyonlarla ilgili bilgiler

Talep/Şikayet Yönetimi Bilgisi: Kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiye ait olduğu açık olan; kısmen veya tamamen otomatik şekilde veya veri kayıt sisteminin bir parçası olarak otomatik olmayan şekilde işlenen; KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’ye yöneltilmiş olan her türlü talep veya şikayetin alınması ve değerlendirilmesine ilişkin kişisel veriler

VII. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMA SÜRELERİNE İLİŞKİN İLKELER

Kişisel veriler, KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) tarafından ilgili mevzuatta öngörülen süreler boyunca ve hukuki yükümlülükleri doğrultusunda saklanmaktadır. Kişisel verilerin ne kadar süre boyunca saklanması gerektiğine ilişkin mevzuatta bir süre düzenlenmemişse, kişisel veriler KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin o veriyi işlerken yürüttüğü faaliyet ile bağlantılı olarak KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin uygulamaları ile ticari teamüller doğrultusunda işlenmesini gerektiren süre kadar işlenmekte daha sonra silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir. İşlenme amacı sona ermiş kişisel veriler ile kişisel veri sahipleri tarafından silinmesi/anonimleştirilmesi talep edilmiş olan kişisel veriler, ilgili mevzuat ve KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin belirlediği saklama sürelerinin de sonuna gelinmişse; yalnızca olası hukuki uyuşmazlıklarda delil teşkil etmesi veya kişisel veriye bağlı ilgili hakkın ileri sürülebilmesi veya savunmanın tesis edilmesi amacıyla saklanabilmektedir. KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) kişisel verilerin saklanma sürelerini belirlerken ilgili mevzuatta öngörülen zamanaşımı sürelerini esas almaktadır. Bu amaç doğrultusunda saklanan kişisel verilere yalnızca ilgili hukuki uyuşmazlıkta kullanılması gerektiği zaman sınırlı kişiler tarafından erişilmekte olup bu amaç dışında başka bir amaçla erişilmemektedir. Bu sürenin sonunda da kişisel veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonim hale getirilmektedir.

VIII. KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİMLEŞTİRİLMESİ ŞARTLARI

Türk Ceza Kanunu’nun 138. maddesinde ve Kanunu’nun 7. maddesinde düzenlendiği üzere ilgili kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin kararına istinaden veya kişisel veri sahibinin talebi üzerine kişisel veriler silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir.

  1. KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ İLE İLGİLİ YÖNETİM YAPISI

KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) bünyesinde işbu Politika, ilişkili politikalar ile diğer çıktıların yönetilmesi, Kanun’a uyumluluk sürecinin takibi ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla şirket içerisinde bir Kişisel Verilerin Korunması Komitesi (“Komite”) kurulmuştur. Bu Komite’nin görevleri; – Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi ile ilgili temel politikaları oluşturmak, güncellemek, yürürlüğe koymak. – Kişisel verilerin korunması ve işlenmesine ilişkin politikaların uygulanması ve denetimine ilişkin aksiyonları almak, bununla ilgili şirket içi görevlendirmeler yaparak koordinasyonu sağlamak. – Kanun ve ilgili mevzuata uyumun sağlanması ile kişisel verilerin korunması ve işlenmesi ile ilgili gelişmeleri takip ederek bu çerçevede gerekli aksiyonların alınmasını sağlamak. – Kişisel verilerin korunması ve işlenmesi konusunda KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ) içerisinde ve KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin işbirliği içerisinde olduğu kurumlar nezdinde farkındalığı arttırmak. – Kişisel veri sahiplerinin başvurularını değerlendirmek ve hukuka uygun bir şekilde çözüme ulaştırmak. – KIDOOLE (ENV BAKIM HİZMETLERİ VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ)’nin kişisel veri işleme faaliyetlerinde oluşabilecek riskleri tespit ederek gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak. – KVK Kurulu ve Kurumu ile olan ilişkileri yürütmek.